Voetbal

Ten Hag moet weer tussen Klaassen en Berghuis kiezen

18 oktober 2021 15:47

Trainer Erik ten Hag houdt het nog even geheim of Ajax dinsdagavond met Davy Klaassen of Steven Berghuis begint aan de thuiswedstrijd tegen Borussia Dortmund in de Champions League. "Ik heb mijn keuze gemaakt", zei hij maandag op een afsluitende persconferentie. "En jullie zullen het morgen pas zien."

Klaassen was tot voor kort onomstreden bij Ajax als aanvallende middenvelder. Berghuis kreeg vorige maand een kans op de positie vlak achter de centrumspits toen Klaassen met een liesblessure aan de kant stond. Met hem als 'nummer 10' won Ajax in de Champions League van Sporting Portugal (1-5) en van Besiktas (2-0).

Klaassen was vlak voor het duel met de kampioen van Turkije weer fit, maar begon op de bank. Hij startte afgelopen zaterdag tegen Heerenveen wel weer als aanvallende middenvelder. Ten Hag had Berghuis in Friesland op de rechterflank nodig omdat Antony ontbrak.

De Braziliaanse aanvaller is er tegen Dortmund weer bij, net als Lisandro Martínez, Edson Álvarez en Nicolas Tagliafico die tegen de nummer 2 van de Bundesliga waarschijnlijk op de bank begint. Perr Schuurs en Mohammed Kudus, tegen Heerenveen nog basisspelers, nemen vermoedelijk ook plaats op de bank.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore