Voetbal

FC Twente en Willem II sluiten rumoerig duel af met gelijkspel

17 oktober 2021 18:49

FC Twente en Willem II hebben elkaar in een rumoerige wedstrijd in evenwicht gehouden: 1-1. Beide ploegen beëindigden het duel in Enschede met tien man.

Vooral in het tweede deel van de eerste helft was de sfeer opgefokt. Na de gelijkmaker van Ché Nunnely in de 24e minuut moest arbiter Jochem Kamphuis het ontgelden bij de Twentse aanhang. Het leek erop dat de aanvaller van Willem II de bal eerst met zijn arm controleerde voordat hij raak schoot. Ook de VAR keurde de gelijkmaker goed, waarna het duel tot aan de rust nogal hectisch verliep. Dimitrios Limnios had in de 6e minuut de score geopend na een fout van dezelfde Nunnely.

Op slag van rust incasseerde middenvelder Ramiz Zerrouki van FC Twente zijn tweede gele kaart nadat hij uit frustratie de bal had weggesmeten. Zijn trainer Ron Jans had eerder wegens protesteren ook al geel gekregen. Kamphuis voelde zich daarna genoodzaakt het publiek te laten waarschuwen vanwege kwetsende spreekkoren aan zijn adres.

Na de pauze had Kamphuis minder moeite om het duel onder controle te houden. Beide ploegen wisten amper kansen te creëren. Vanaf de 76e minuut moest ook Willem II met tien man verder na de tweede gele kaart voor Derrick Köhn. In de stand kwam geen verandering. FC Twente is nu zes wedstrijden op rij ongeslagen.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore