Voetbal

Burgemeester Nijmegen wil onderzoek naar instorten tribune

17 oktober 2021 18:01 Aangepast: 17 oktober 2021 19:46

Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen wil snel weten hoe het kon gebeuren dat zondag in de wedstrijd tussen NEC en Vitesse het onderste deel van het vak met supporters van de bezoekende club naar beneden stortte. "Ik ben erg geschrokken van wat er gebeurd is", aldus Bruls, die het duel met zijn Arnhemse collega Ahmed Marcouch in het stadion bezocht. "Gelukkig is er voor zover nu bekend niemand gewond geraakt. Ik wil dat zo spoedig mogelijk onderzocht wordt wat hier gebeurd is."

Het ging mis toen supporters van Vitesse na het behalen van de overwinning in de beladen derby (0-1) op en neer sprongen op de tribune. Zij deden dat terwijl de spelers van hun club op het veld met ze mee aan het springen waren. Het ging om het onderste deel van de tribune (een rij of zes, zeven) voor uitsupporters. Bovenin bleef de tribune wel intact.

Een van de Vitesse-supporters die in het uitvak aanwezig was, zegt tegen Omroep Gelderland dat alle fans het uitvak zelf konden verlaten. "Iedereen zit nu weer in de bus, gelukkig zonder verwondingen. Maar het was wel schrikken", aldus supporter Danny. "De sfeer is er niet minder om. Iedereen zit weer veilig op de terugweg naar huis. We hebben gewonnen en dat is het belangrijkste."

Onrustig

Wilco van Schaik, algemeen directeur van NEC, zei tegen ESPN: "Hier schrik ik wel van, jeetjemina."

Buiten het Goffertstadion is het zondag onrustig na afloop. Veel teleurgestelde NEC-aanhangers zoeken de confrontatie met de politie, aldus een woordvoerder van de politie. Er is een politiebusje vernield en de politie voert charges uit. Supporters gooien met stenen en stokken naar de politie. Er zijn mensen gearresteerd, maar het is nog niet bekend hoeveel aanhoudingen zijn verricht.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore