Voetbal

FC Utrecht-coach Hake zag veel individuele fouten tegen AZ

17 oktober 2021 16:36

FC Utrecht-coach René Hake vond dat zijn spelers te weinig scherpte hadden gehad in de wedstrijd tegen AZ. In Alkmaar won de thuisploeg met 5-1 en beëindigde daarmee de serie van drie overwinningen van de Utrechters. "Vijf individuele fouten leiden tot vijf doelpunten", mopperde de coach van de nummer 3 uit de Eredivisie bij ESPN.

"Dit soort fouten heb ik ze in de afgelopen wedstrijden niet zien maken, dan is de focus toch niet goed geweest", vond Hake. "Als je twee zulke fouten maakt in een kwartier dan geef je de tegenstander ook de kans om zo te kunnen voetballen." De coach was vooral teleurgesteld dat de spelers ook na de vroege 2-0-achterstand te weinig uitstraalden dat ze de achterstand nog wilden rechtzetten. "We zijn te afwachtend geweest in plaats van dat we pro-actief zijn gaan handelen. Daar schrik je van, maar dat geeft ook aan dat we nog veel te leren hebben."

AZ-coach Pascal Jansen had de beste wedstrijd van zijn ploeg dit seizoen gezien. "Er was rust in het elftal, goed positiespel en verdedigend waren we stabiel", zei hij. "Utrecht is een geduchte tegenstander, als je je op deze manier kunt meten, hebben we het goed voor elkaar gehad. Hopelijk komen er meer van dit soort wedstrijden."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore