Voetbal

Volendam wint ruim en blijft in spoor koploper Excelsior

15 oktober 2021 22:09

Volendam blijft in het spoor van de koploper in de Keuken Kampioen Divisie. De club haalde uit bij Telstar. In Velsen werd het 1-5. Excelsior, dat op eigen veld VVV-Venlo versloeg (3-0), heeft als lijstaanvoerder een punt voorsprong op Volendam. De Rotterdammers hebben echter ook een wedstrijd meer gespeeld. De Graafschap speelde gelijk (0-0) tegen FC Eindhoven en staat nu 2 punten achter op Excelsior.

In Velsen was het na 21 minuten 1-3 voor Volendam, dat aanvankelijk nog op achterstand was gekomen ook. Met een kopbal opende Özgür Aktas de score voor Telstar. Door treffers van Ibrahim El Kadiri en Robert Mühren kwam de formatie van trainer Wim Jonk op voorsprong, twee keer na fraai uitgespeelde aanvallen. Met een beetje gelukt zorgde Daryl van Mieghem voor nummer 3 van de bezoekers.

Nog voor rust liep Volendam verder uit. Mühren zorgde met zijn tweede van de avond voor 1-4. Jim Beers kopte na ruim een uur de vijfde binnen.

Excelsior kwam vlak voor rust op voorsprong tegen VVV. Reuven Niemeijer scoorde met het hoofd, na een voorzet van Siebe Horemans. Meteen na de hervatting liepen de Rotterdammers verder uit. Opnieuw maakte Niemeijer het doelpunt, nu door de bal de bovenhoek in te jagen. Thijs Dallinga zorgde vervolgens nog voor de 3-0.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore