Voetbal

Guardiola wil dat Sterling blijft en vecht voor plek bij ManCity

15 oktober 2021 17:09

Coach Pep Guardiola van Manchester City wil dat Raheem Sterling bij de club blijft en vecht voor zijn plek. De gefrustreerde aanvaller had een dag eerder laten weten dat hij openstond voor een vertrek bij de kampioen van de Premier League.

De Engelse international speelt sinds 2015 voor City en is drie keer kampioen geworden met de club. De 26-jarige voetballer stond dit seizoen pas twee keer in de basis en moet strijden om een plek in het team met onder anderen aanvaller Phil Foden en nieuwkomer Jack Grealish. "Als er een mogelijkheid komt om ergens anders heen te gaan, zou ik daar op dit moment voor openstaan", bekende Sterling donderdag op een zakelijke bijeenkomst in de sport.

Guardiola zei dat hij hoopte dat Sterling nog lang een heel belangrijke speler zal blijven voor de club. "Sommige voetballers willen altijd spelen maar ik kan ze die zekerheid niet geven. Ze moeten zich laten horen op het gras, niet alleen Raheem, maar ieder van hen."

De coach zei ook dat Ferran Torres mogelijk tweeënhalf tot drie maanden uitgeschakeld is. De Spaanse aanvaller heeft aan de afgelopen interlandperiode een blessure aan zijn rechtervoet overgehouden.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore