Voetbal

Trainer Pochettino gelooft er niet in dat Neymar eind 2022 stopt

14 oktober 2021 16:36 Aangepast: 15 oktober 2021 09:24

Paris Saint-Germain-trainer Mauricio Pochettino gelooft er niet in dat Neymar mogelijk volgend jaar al zijn loopbaan beëindigt. In een zondag verschenen documentaire over Neymar (29) liet de hoofdrolspeler optekenen dat het WK van volgend jaar in Qatar waarschijnlijk zijn laatste toernooi wordt.

"Hij is een oprechte jongen en hij uit zijn gevoelens snel. Zijn mentale kracht, in een leven dat al jarenlang in de schijnwerpers staat, is geweldig. Hij heeft van jongs af aan veel te verduren gehad", aldus Pochettino.

"Soms worden dingen uit hun verband getrokken. Neymar houdt van voetbal en ik weet zeker dat hij nog jaren zal spelen. Ik twijfel er niet aan."

Documentaire

In de de documentaire Neymar jr. and the line of kings, die zondag verscheen op de wereldwijde streamingdienst DAZN, vroeg Neymar zich hardop af of hij het leven als profvoetballer na 2022 mentaal nog zou trekken. "Ik denk dat dat mijn laatste WK wordt. Ik weet niet of ik daarna nog de mentale kracht heb om met voetbal bezig te zijn", zei de Braziliaanse aanvaller.

Pochettino maakte bekend dat hij vrijdag tegen Angers wederom niet kan beschikken over Sergio Ramos. De Spaanse verdediger, overgekomen van Real Madrid, is nog niet in actie gekomen voor de grootmacht uit Parijs.

Sergio Ramos

"Ik twijfel er niet aan dat Ramos zijn beste niveau weer kan bereiken. Sergio's situatie is niet prettig omdat hij lange tijd niet de mogelijkheid heeft gehad om met zijn teamgenoten te trainen of om te spelen. Hij lijdt, maar hij is sterk en iedereen bij de club helpt hem", aldus de coach.

PSG - Angers begint vrijdag om 21.00 uur.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore