Voetbal

Oud-international Crespo weg als coach van São Paulo

13 oktober 2021 23:01 Aangepast: 15 oktober 2021 09:29

De Argentijnse oud-international Hernán Crespo fungeert niet langer als coach van de Braziliaanse voetbalcub São Paulo. De 46-jarige Zuid-Amerikaan moet opstappen vanwege de teleurstellende resultaten. Hij ondertekende in februari van dit jaar nog een contract tot eind 2022.

Crespo leidde begin dit jaar het bescheiden Defensa y Justicia naar de eindzege in de Copa Sudamericana, vergelijkbaar met de Europa League. Daarna won hij met zijn nieuwe club São Paulo in mei de regionale titel in de staat São Paulo.

In de Braziliaanse en Zuid-Amerikaanse competitie vielen de prestaties echter de laatste maanden tegen. De ploeg van Crespo zakte naar de dertiende plek in het Braziliaanse kampioenschap en wist in de laatste vijf wedstrijden niet meer te winnen. De clubleiding besloot daarop te breken met de drievoudige WK-deelnemer (1998, 2002 en 2006).

Een maand geleden beëindigde het bestuur ook al het dienstverband van de Braziliaanse international Dani Alves. De oud-speler van Sevilla, FC Barcelona, Juventus en Paris Saint-Germain eiste dat de directie eerst een flinke betalingsachterstand in zijn salaris wegwerkte voordat hij weer zou gaan trainen en spelen voor São Paulo. Nadat Alves een schikking had afgewezen, werd hij op non-actief gezet.

Het komt vaker voor in Brazilië dat clubs hun betalingsverplichtingen aan spelers of trainers niet nakomen en dan de samenwerking verbreken.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore