Voetbal

Cerny na negen maanden terug op het veld bij FC Twente

13 oktober 2021 12:16

Václav Cerny heeft voor het eerst in negen maanden weer meegetraind bij FC Twente. De Tsjechische aanvaller liep begin dit jaar in de verloren thuiswedstrijd tegen zijn oude club Ajax (1-3) een zware knieblessure op. Cerny speelde op dat moment op huurbasis voor FC Twente, dat hem in de zomer definitief overnam van FC Utrecht.

"Zoals jullie zien sta ik weer op het veld", zegt de 23-jarige Tsjech na de training in een filmpje op Instagram. "Een fantastisch moment, ik heb hier lang naar uitgekeken. Het ging super goed. Ik ben heel blij dat ik weer met de jongens ben. Het zal nog wel een tijdje duren voor ik wedstrijdfit ben, maar dit is al oprecht genieten."

Cerny was bezig aan een sterk seizoen en debuteerde ook in de nationale ploeg, tot hij tegen Ajax een kruisband scheurde. De Tsjech tekende in zestien competitiewedstrijden voor zes doelpunten en zeven assists. Hij miste vanwege zijn blessure het EK van afgelopen zomer. Hoewel Cerny maanden moest revalideren, besloot Twente hem in de zomer toch een contract voor twee jaar te geven.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore