Voetbal

Australische recordreeks in WK-kwalificatie eindigt tegen Japan

12 oktober 2021 14:23

Japan heeft een einde gemaakt aan de recordreeks van de Australische voetballers in de WK-kwalificatie. Na elf overwinningen op rij verloren de 'Socceroos' in Saitama met 2-1. Australië blijft met 9 punten uit vier wedstrijden wel koploper, maar kan gepasseerd worden door Saudi-Arabië (9 punten uit drie duels) en zag Japan tot op 3 punten naderen.

De ploeg van bondscoach Graham Arnold vierde afgelopen week de elfde overwinning op rij in de WK-kwalificatie en overtrof daarmee de prestatie van Mexico, Spanje en Duitsland. Die landen boekten op weg naar de WK's van respectievelijk 2006, 2010 en 2018 tien overwinningen achter elkaar in de kwalificatie. Voor Spanje en Duitsland gold dat de kwalificatie ook uit tien wedstrijden bestond.

De recordreeks van Australië begon in september 2019. Ruim twee jaar later eindigde die reeks in Japan. Ao Tanaka zette het gastland al in de 8e minuut op voorsprong. Ajdin Hrustic, oud-speler van FC Groningen, trok de stand 20 minuten voor tijd gelijk uit een vrije trap. In de slotfase maakte oud-PSV'er Aziz Behich een eigen doelpunt. Bij Japan deed verdediger Yuta Nakayama van PEC Zwolle de laatste 5 minuten mee.

De nummers 1 en 2 van de twee poules in Azië plaatsen zich voor het WK van volgend jaar in Qatar. De twee nummers 3 strijden samen om een plek in de intercontinentale play-off.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore