Voetbal

Effectief Cambuur wint met ruime cijfers bij Sparta

26 september 2021 14:37

SC Cambuur heeft bij Sparta Rotterdam de eerste uitzege van dit seizoen geboekt. De ploeg uit Leeuwarden won met 4-0 op Het Kasteel. Met de vierde seizoenszege klimt Cambuur naar de zesde plaats. Sparta blijft twaalfde.

Alex Bangura opende de score in de eerste helft na een slim passje van Issa Kallon. In de tweede helft zorgde Kallon voor de tweede en derde treffer en Tom Boere maakte er in de slotfase nog 0-4 van. Sparta beëindigde het duel met tien man na een rode kaart voor Aaron Meijers.

Sparta pakte 5 punten uit de laatste drie duels, maar Cambuur haalde er door twee thuiszeges zelfs 6, ondanks de 9-0-nederlaag bij Ajax. De ploeg van coach Henk de Jong benutte in Rotterdam in de eerste helft de eerste echte kans. Kallon stuurde met een steekballetje Bangura weg, die wegliep bij Vito van Crooy en doelman Maduka Okoye kansloos liet.

Na de rust benutte Cambuur ook de tweede grote kans. Kallon rondde in de 63e minuut een snelle aanval goed af na een lange voorzet van Marco Tol. Uit de omschakeling maakte hij op aangeven van Michael Breij zo'n tien minuten later later zijn tweede doelpunt, nadat Emanuel Emegha kort daarvoor op de paal had geschoten voor Sparta. Tom Boere bepaalde de eindstand in blessuretijd op 4-0. Toen stond Sparta al met tien man nadat de VAR scheidsrechter Martin van den Kerkhof de beelden van de overtreding van Meijers had laten terugkijken. Die trok direct rood.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore