Voetbal

Van Gaal geniet van Telstar en is blij voor coach Jonker

24 september 2021 23:05

Bondscoach Louis van Gaal had als eenmalig coach van Telstar tevreden op de bank gezien hoe zijn ploeg koploper Jong AZ met 1-0 versloeg. "Ik ben er heel blij mee en vooral voor hem", wees hij bij ESPN naar Andries Jonker, normaal de coach van de ploeg uit Velsen en eerder assistent van Van Gaal bij Bayern München.

Van Gaal zat voor een keer als coach op de bank bij Telstar in een wedstrijd waarvan een deel van de recette bestemd was voor Spieren voor Spieren, de stichting waar hij en zijn echtgenote ambassadeur van zijn. "We hebben heel veel voor Spieren voor Spieren opgehaald", constateerde hij.

Ook sportief was de bondscoach tevreden. "Ik vond dat wij de eerste helft meer controle hadden en veel meer kansen hebben gecreëerd. Ik vind het knap dat Telstar van systeem kan veranderen tijdens de wedstrijd. Daardoor kregen we ook in de tweede helft weer controle over het spel." De bondscoach had het in de slotfase ook zichtbaar naar zijn zin. "We hadden de wedstrijd onder controle en gingen die niet meer verliezen. Als ik win, dan word ik vrolijk."

Volgens Jonker waren zijn spelers 'tot het gaatje' gegaan. "Dat doen ze altijd, maar vandaag nog een beetje meer."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore