Voetbal

Willem II opent 'bijna uitverkocht' stadion eerder voor controles

24 september 2021 15:38

Willem II opent het Koning Willem II-stadion zaterdag voor de thuiswedstrijd tegen PSV een half uur eerder dan normaal. Voor het eerst in ruim 1,5 jaar tijd mogen de Nederlandse voetbalstadions weer volledig gevuld worden. Omdat alle bezoekers van dertien jaar en ouder bij binnenkomst via de CoronaCheck-app moeten laten zien dat ze gevaccineerd zijn of recent negatief zijn getest op het coronavirus, gaan de deuren van het stadion al twee uur voor de aftrap open.

Willem II - PSV (aftrap 16.30 uur) wordt de eerste voetbalwedstrijd in Nederland sinds maart 2020 waarbij geen restricties gelden wat betreft het aantal toeschouwers. Het stadion in Tilburg biedt plaats aan 14.500 bezoekers. Willem II rekent op een uitverkocht huis, al waren er vrijdag nog zo'n 180 kaarten te koop.

"Niet zozeer vanwege de 100 procent bezetting, maar vanwege het feit dat het een topwedstrijd is tegen PSV is het aannemelijk dat we uitverkocht raken", zegt een woordvoerder van de club. Volgens hem zet Willem II vrijwel evenveel medewerkers in als de voorbije weken, toen de betaaldvoetbalclubs maximaal twee derde van de capaciteit van hun stadions mochten gebruiken. "Deze situatie vraagt niet zozeer om meer medewerkers, wel om harder werken."

Extra toegangspoorten

Willem II draaide de afgelopen weken wat betreft de inzet van stewards al op volle bezetting. "Juist om voorbereid te zijn op deze stap. Er worden nu wel extra toegangspoorten gecreëerd om de coronacheck vlot te laten verlopen en om de wachtrijen, die nu al lang zijn, niet nog langer te laten worden. Om die reden is het stadion ook twee uur in plaats van de gebruikelijke 1,5 uur van tevoren geopend. We roepen iedereen op om ruim van tevoren naar het stadion te komen. De looproutes in het stadion houden we voor de doorstroom vooralsnog in stand."

Na een jaar waarin vrijwel alle wedstrijden zonder publiek werden gespeeld, betekent de terugkeer van de fans ook weer een toename van de inkomsten voor de clubs. "We genereren extra inkomsten door losse ticketverkoop, catering en merchandise. Anderzijds kost het ook geld om het stadion eerder te openen, bijvoorbeeld door de inzet van mankracht", aldus de woordvoerder.

De Tilburgse ploeg van trainer Fred Grim is sterk begonnen aan het seizoen en staat na zes wedstrijden op de derde plaats in de Eredivisie, 2 punten achter PSV.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore