Voetbal

Routinier Piqué roept op tot eenheid bij Barcelona

24 september 2021 08:19 Aangepast: 24 september 2021 08:19

De Spaanse verdediger Gerard Piqué heeft opgeroepen om de eenheid te bewaren bij FC Barcelona. De Catalaanse ploeg presteert na de interlandperiode teleurstellend en dus staat trainer Ronald Koeman onder grote druk. "We moeten ons niet in twee kampen uiteen laten drijven. We staan achter de voorzitter en we staan achter de trainer", zei Piqué na het gelijkspel bij Cádiz (0-0). "We hebben niet in de hand wat er om ons heen gebeurt en daar moeten we ook niet over nadenken."

Barcelona pakte voor de interlandperiode 7 punten uit drie competitieduels. Na terugkeer van de internationals werd de ploeg van Koeman in de Champions League overklast door Bayern München (0-3). Daarna volgde een gelijkspel in Camp Nou tegen Granada (1-1) en de 0-0 tegen Cádiz. Met een wedstrijd minder gespeeld, staat Barcelona in La Liga 7 punten achter op koploper Real Madrid.

"We zitten in een lastige situatie, die we niet gewend zijn", zegt Piqué. "Ik draag het shirt van Barcelona niet om tweede of derde te worden, ik ben hier om kampioen te worden."

Koeman had eerder in de week benadrukt dat van het huidige Barcelona geen wonderen verwacht mogen worden in La Liga en de Champions League. Sergi Roberto, net als Piqué reserveaanvoerder bij Barcelona, denkt daar anders over. "We hebben wat blessures, maar dat mag geen excuus zijn", aldus de Catalaan. "We hebben een goede selectie die kan meedoen om de titel. Ik denk niet dat er clubs zijn met betere selecties. De laatste resultaten zijn niet goed, dus we moeten nog harder werken. Hoewel het seizoen lang is, staan we namelijk al een flink eind achter op de koploper."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore