Van Ginkel maakt winnende

PSV ontsnapt in slotfase tegen Go Ahead Eagles

22 september 2021 20:47 Aangepast: 22 september 2021 22:10

Marco van Ginkel heeft PSV behoed voor een nieuwe teleurstelling in de Eredivisie. De aanvoerder van de club uit Eindhoven tekende in de 86e minuut voor de winnende treffer in het uitduel met Go Ahead Eagles (1-2).

PSV blijft de nummer 2 van de Eredivisie, met 1 punt minder dan koploper Ajax, dat de laatste weken aan het doelsaldo heeft gewerkt. PSV leek in Deventer niet op de ploeg die in de eerste weken van het seizoen klasse uitstraalde. Go Ahead Eagles was een groot deel van de wedstrijd de betere ploeg.

Schmidt snapt kritiek niet

Roger Schmidt loopt al een tijdje mee als trainer. Maar hij snapt weinig van de kritiek die hij zondag na het verloren thuisduel met Feyenoord (0-4) kreeg. Veel supporters van PSV begrepen niet waarom ze hun beste spelers niet de hele wedstrijd aan het werk zagen. Maar Schmidt kijkt verder dan één wedstrijd. "We hebben dit seizoen echt alle spelers uit onze selectie nodig om succesvol te zijn", herhaalde hij vlak voor de aftrap in Deventer.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Gakpo begrijpt wisselbeleid van zijn coach Schmidt bij PSV

En dus koos Schmidt weer voor een andere basisformatie. Mario Götze was niet inzetbaar vanwege een spierblessure. En Jordan Teze, Armando Obispo, Bruma en Davy Pröpper moesten genoegen nemen met een plaats op de bank. Phillipp Mwene, Marco van Ginkel, Noni Madueke, Ryah Thomas en Ritsu Doan verschenen wel aan de aftrap.

Lucht voor PSV

Uitgerekend Cody Gakpo opende in de 15e minuut de score. Veel supporters van PSV werden zondag tijdens het thuisduel met Feyenoord pas echt boos op Schmidt toen de Duitse coach halverwege de tweede helft hun favoriete linksbuiten wisselde. Gakpo gaf PSV wat lucht met zijn doelpunt. Want de beste kansen voor rust waren voor de thuisploeg. Inigo Cordoba miste twee grote mogelijkheden en ook Marc Cardona had moeten scoren.

Cordoba scoorde in de 55e minuut wel, op kan aangeven van Philippe Rommens. Trainer Schmidt van PSV wisselde Eran Zahavi in de rust, maar wilde wel verder met Madueke. De Britse aanvaller haakte na bijna 70 minuten geblesseerd af. Was het dan toch logisch dat hij niet tegen PSV startte? Go Ahead Eagles kreeg de betere kansen maar het was Van Ginkel die de wedstrijd besliste. "Niet goed spelen maar wel winnen is soms ook top", zei hij.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore