Voetbal

Bondscoach Parsons ziet Oranje progressie maken

21 september 2021 23:22

Bondscoach Mark Parsons reageerde koel op zijn eerste zege met de Nederlandse voetbalsters. "We maken kleine stappen", zei hij na de uitzege op IJsland (0-2) in de WK-kwalificatie. "Uiteindelijk gaat het om de uitslag", zei de opvolger van Sarina Wiegman. "We wilden een resultaat en dat hebben we. Daar gaat het om."

Parsons was vooral tevreden over het optreden van Sherida Spitse en Daniëlle van de Donk, de maakster van de 0-1. "Spitse was heel belangrijk met haar ervaring en haar passes", zei hij bij de NOS. "En Van de Donk speelde goed tussen de linies."

Oranje stelde vrijdag nog teleur tegen Tsjechië tijdens het debuut van Parsons (1-1). Jackie Groenen heeft vertrouwen in de nieuwe bondscoach. Ze had met een doelpunt en een assist bij de openingstreffer van Daniëlle van de Donk ook een groot aandeel in de zege van Oranje in Reykjavik. "Misschien moet ik eens vaker schieten dan alleen maar passes geven", zei ze over haar doelpunt. "Maar het gaat goed zo met de nieuwe technische staf. We groeien al aardig naar elkaar toe."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore