Voetbal

Voetbalsters vieren in IJsland eerste zege onder Parsons

21 september 2021 22:58

De Nederlandse voetbalsters hebben de eerste overwinning onder de nieuwe bondscoach Mark Parsons geboekt. Oranje versloeg IJsland met 0-2 in Reykjavik. Daniëlle van de Donk opende de score in de 23e minuut, op aangeven van Jackie Groenen die zelf in de 65e minuut scoorde.

Nederland was sterker dan IJsland. Vivianne Miedema, goed voor 10 doelpunten op de Olympische Spelen, was in de openingsfase dicht bij de openingstreffer. Miedema maakte afgelopen vrijdag het enige doelpunt van Oranje in eerste duel met Tsjechië (1-1) in de WK-kwalificatie.

Sherida Spitse had een basisplaats bij Nederland. De middenveldster begon vrijdag op de bank tijdens het debuut van Parsons tegen Tsjechië. Ze mocht toen na 70 minuten invallen. Tegen IJsland kreeg ze de voorkeur boven Shanice van de Sanden. Spitse maakte haar uitverkiezing waar. Ze strooide met goede passes maar had na een klein uur ook de 0-2 moeten maken. Spitse schoot echter naast in kansrijke positie.

Parsons is de opvolger van Sarina Wiegman, die nu de Engelse voetbalsters onder haar hoede heeft. Met Wiegman op de bank haalde Engeland dinsdag de dubbele cijfers tegen Luxemburg (0-10). Monsterscores komen geregeld voor in het vrouwenvoetbal. In de poule van Nederland haalde Tsjechië dinsdag stevig uit tegen Cyprus (8-0).

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore