Voetbal

PSV mist Götze tegen Go Ahead Eagles

21 september 2021 15:47

Mario Götze mist woensdag de uitwedstrijd van PSV tegen Go Ahead Eagles. De Duitser kampt met spierproblemen die hij zondag in de eerste helft van het duel met Feyenoord heeft opgelopen. "Daarom heb ik hem in de rust van die wedstrijd ook uit voorzorg gewisseld", zei trainer Roger Schmidt.

Phillipp Mwene is waarschijnlijk weer inzetbaar tegen Go Ahead Eagles. Trainer Schmidt is voorzichtig met Ibrahim Sangaré, die bijna hersteld is van een blessure maar waarschijnlijk nog ontbreekt in Deventer. Schmidt vertelde dat hij geen risico met zijn middenvelder uit Ivoorkust wil nemen.

Schmidt hoopt dat zijn spelers geleerd hebben van het verloren duel met Feyenoord (0-4). "We speelden niet naar ons niveau en waren niet in staat om onze tactische connectie van de voorgaande weken te tonen", zei hij. "Het was niet goed en de lessen die we uit de wedstrijd konden trekken, nemen we mee naar de volgende duels."

"We willen het PSV-gezicht laten zien dat iedereen van ons gewend is. Ik denk dat de groep daar klaar voor is", zei Schmidt. "In de basis was het afgelopen zondag gewoon onvoldoende. Er was te weinig beweging, te weinig vastigheid, te weinig creativiteit en de bezetting voor het doel was ook onvoldoende. Als wij tegen Go Ahead Eagles ons beste spel laten zien, zoals we dat dit seizoen al veel vaker hebben gedaan, heb ik alle vertrouwen in een goede afloop van dat duel."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore