Voetbal

Jubilerende Ancelotti prijst vechtlust van Real Madrid

20 september 2021 07:34

Carlo Ancelotti leek zijn achthonderdste competitiewedstrijd als trainer te gaan verliezen, tot Real Madrid in de slotfase tegen Valencia alsnog twee keer scoorde (1-2). Via doelpunten van de aanvallers Vinícius Júnior en Karim Benzema in respectievelijk de 86e en 88e minuut pakte de ploeg van Ancelotti de winst in het Mestalla-stadion. "We hebben ze niet verslagen met onze voetballende kwaliteiten, maar met onze ontembare vechtlust", aldus de 62-jarige Italiaan.

Met 13 punten uit vijf duels voert Real Madrid de ranglijst van La Liga aan. De ploeg van Ancelotti scoorde dit seizoen al zes keer in de laatste 5 minuten van een wedstrijd. Afgelopen week bezorgde invaller Rodrygo de Madrilenen in de 89e minuut de winst in het Champions League-duel met AC Milan (0-1).

"Ik heb een ploeg die altijd vecht en doorgaat, of we nou goed of slecht spelen", aldus de gelouterde Ancelotti, die afgelopen zomer terugkeerde bij Real. "We hebben een behoorlijk jong team en ik ben de eerste die zal toegeven dat we op dit moment niet zulk spectaculair voetbal spelen. Maar mentaal zijn we heel sterk. We hebben het vermogen om iedere wedstrijd door te gaan tot het laatste fluitsignaal."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore