Voetbal

Verdediger Pröpper leidt FC Twente ook langs Vitesse

19 september 2021 18:51

FC Twente heeft in de Eredivisie de tweede zege op rij behaald. De ploeg van trainer Ron Jans verraste Vitesse in Arnhem met efficiënt voetbal: 1-4. Verdediger Robin Pröpper was met twee trefzekere kopballen opnieuw belangrijk voor de Tukkers.

Vitesse begon opmerkelijk gemakzuchtig aan het duel, dat in het teken stond van de jaarlijkse Airborne-herdenking. De thuisclub maakte achterin een onzekere indruk. Al in de 3e minuut ging doelman Markus Schubert in de fout bij een vrije trap van Michal Sadilek. Daardoor kon Pröpper voor de eerste keer raak koppen. Hij was tegen Ajax (1-1) en FC Utrecht (1-0) ook al trefzeker.

Schubert maakte zijn flater daarna enigszins goed met reddingen op doelpogingen van de Griekse aanvaller Dimitrios Limnios. Vitesse had wel meer balbezit, maar met name de aanvallers Oussama Tannane en Loïs Openda waren ongelukkig in hun acties.

Op slag van rust benutte Ricky van Wolfswinkel een strafschop na een overtreding van Matus Bero op Pröpper. Dankzij opnieuw een trefzekere kopbal van Pröpper en een doeltreffende uithaal van Michel Vlap liep FC Twente na de pauze snel uit naar 0-4. Oussama Darfalou zorgde nog wel voor 1-4, maar daar bleef het bij. In de eindfase moest Vitesse-aanvoerder Danilho Doekhi het veld verlaten na zijn tweede gele kaart.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore