Voetbal

Gakpo begrijpt wisselbeleid van zijn coach Schmidt bij PSV

19 september 2021 16:57

In tegenstelling tot veel supporters van PSV snapte Cody Gakpo dat hij halverwege de tweede helft van het thuisduel met Feyenoord werd gewisseld. "De trainer wilde iets forceren en frisheid inbrengen", zei de aanvaller. "Dat moet ik accepteren."

"Onze trainer denkt op deze manier", zei Gakpo over Roger Schmidt bij ESPN. "Ik snap de wissel. Ik heb ook donderdag gespeeld en er komen nog veel wedstrijden aan."

Veel PSV-fans in het Philips-stadion hadden geen begrip voor de keuzes van Schmidt. Zij floten hard op hun vingers toen Gakpo naar de kant moest. Schmidt wisselt met enige regelmaat zijn beste spelers om ze zolang mogelijk fit te houden. Vorig seizoen leverde dat beleid niet het gewenste resultaat op. PSV eindigde als tweede, op een straatlengte van kampioen Ajax.

Kritiek

Schmidt kreeg vorige maand enige kritiek op zijn wisselbeleid tijdens het thuisduel met Benfica, dat PSV uitschakelde in de play-offs van de Champions League. Maar in de Eredivisie bleef de club uit Eindhoven tot zondag zonder puntenverlies.

Schmidt liet PSV zonder Noni Madueke en Marco van Ginkel tegen Feyenoord aftrappen. In de rust moesten Mario Götze en Eran Zahavi van het veld. Toch oogde PSV niet fris, drie dagen na de zware thuiswedstrijd tegen Real Sociedad. "Maar die wedstrijd mag geen excuus zijn", zei Gakpo. "Het was geen goede wedstrijd van ons. We leverden geen energie. Het was een off-day. Dit mag niet gebeuren."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore