Ajax nu koploper

Feyenoord zet koploper PSV te kijk in Eindhoven

19 september 2021 16:26 Aangepast: 19 september 2021 17:20

Feyenoord heeft PSV een dreun van jewelste verkocht. In Eindhoven werd het tot nu toe nog ongeslagen PSV met 0-4 verslagen. Daarmee neemt Ajax de koppositie in de eredivisie over van PSV.

Feyenoord nestelt zich met de overwinning – gerekend in verliespunten – naast PSV op 1 verliespunt van Ajax. De Rotterdammers hebben wel een wedstrijd minder gespeeld. 

Teleurstellende start

De eerste topper van dit seizoen startte teleurstellend. PSV, dat tot nu toe alles had gewonnen, kwam niet uit de verf. De eerste helft was slordig van beide ploegen, zonder goede kansen. De openingstreffer op slag van rust kwam dan ook uit de lucht vallen. Jens Toornstra zorgde met een indrukwekkende knal voor de 0-1.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

PSV wil in Eredivisie eindelijk weer eens van Feyenoord winnen

Ook in de tweede helft had PSV wel het meeste de bal, maar veel gevaar leverde dat niet op. Net op het moment dat Schmidt aanvaller Noni Madueke in het veld wilde brengen, maakte invaller Bryan Linssen de tweede treffer voor Feyenoord. Toornstra zorgde voor de 0-3 en Cyriel Dessers scoorde ook nog in de blessuretijd.

Fluitconcert

PSV-trainer Roger Schmidt oogstte met zijn wisselbeleid een flink fluitconcert van het thuispubliek. Hij was met aanvoerder Marco van Ginkel en Noni Madueke op de bank begonnen. Het inbrengen van Madueke bij de achterstand halverwege leek logisch, maar de Duitse coach koos voor Ritsu Doan, Ryan Thomas en Yorbe Vertessen als nieuwelingen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Toornstra: Feyenoord maakt stappen en is op goede weg

Toen Schmidt na een uur spelen aanvoerder Gakpo naar de kant haalde, klonk een flink fluitconcert in het Philips-stadion. Niet voor Gakpo, maar voor de beslissing van Schmidt. 

Gejuich in Amsterdam

In Amsterdam werd het sterke optreden van Feyenoord in elk geval met gejuich ontvangen. Toen scheidsrechter Makkelie voor het laatst floot en Ajax dus officieel de nieuwe koploper was, verscheen deze tweet: 

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore