Bier gooien

Bier op veld gegooid: scheidsrechter wilde statement maken met staken FC Utrecht - RKC

19 september 2021 10:13 Aangepast: 19 september 2021 12:32

Scheidsrechter Richard Martens heeft de competitiewedstrijd FC Utrecht - RKC Waalwijk gisteravond een tijdje stilgelegd omdat hij een statement wilde maken. "Je moet een keer een streep trekken. Als we hier niets aan doen, waar eindigt het dan?"

Dat zei Martens (36) bij ESPN na een lange en rumoerige avond in De Galgenwaard.

Bier en aanstekers op veld

Hij schakelde al vroeg in de wedstrijd de stadionspeaker in toen er bier op het veld werd gegooid. "We hebben een aantal waarschuwingen afgegeven. De eerste keer dat er bier werd gegooid, hebben we het laten omroepen. De tweede keer, toen er weer publiek bier aan het gooien was, zijn we naar de zijkant van het veld gegaan om een nog duidelijker statement te maken."

De derde keer was de maat vol: "Er werd er niet alleen met bier gegooid, maar ook met aanstekers. Dat is grensoverschrijdend. Toen zijn we naar binnen gegaan." De wedstrijd kon na een afkoelingsperiode van bijna een half uur worden hervat.

Signaal

De scheidsrechter hoopt met het tijdelijk staken van FC Utrecht - RKC ook een signaal te geven aan alle voetbalsupporters.

"Ik hoop dat zoiets niet meer voorkomt. En als wel voorkomt, dat mensen hier lering uit trekken. Dat we proactief kunnen zijn en dat supporters het niet meer doen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

FC Utrecht speelt gelijk tegen RKC op rumoerige voetbalavond

RTL Nieuws / ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore