Duel weer hervat

Bier op het veld: arbiter Martens legt FC Utrecht - RKC Waalwijk stil

18 september 2021 21:35 Aangepast: 18 september 2021 22:00

Het Eredivisieduel tussen FC Utrecht en RKC Waalwijk is na 20 minuten stilgelegd door arbiter Richard Martens. De scheidsrechter besloot het duel te onderbreken nadat vanuit het publiek grote bekers bier en voorwerpen, waaronder een aansteker, op het veld waren gegooid. Na een afkoelingsperiode van ongeveer een halfuur werd de wedstrijd hervat bij een stand van 1-1.

Beide teams mochten aanvankelijk in de Galgenwaard op het veld blijven, maar werden na enkele minuten door Martens toch naar binnen gestuurd. De stand is 1-1.

Martens kende eerder in het duel bij een stand van 1-0 een strafschop toe aan RKC Waalwijk. Voordat de penalty kon worden genomen, werden er vele bekers met bier naar het veld geworpen. Jens Odgaard miste vervolgens de strafschop namens RKC, maar kwam ruim 10 minuten later alsnog tot scoren (1-1).

Publiek gewaarschuwd

De gelijkmaker van RKC leidde echter opnieuw tot tal van voorwerpen op het veld. Daarop besloot Martens, die via de speaker het publiek eerder al had laten waarschuwen, de wedstrijd voorlopig stil te leggen. De kans is groot dat de arbitrage bij nieuwe incidenten in het stadion het duel definitief zal staken.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore