Voetbal

Voetbalsters starten met nieuwe bondscoach aan WK-kwalificatie

17 september 2021 03:55 Aangepast: 17 september 2021 08:36

De Nederlandse voetbalsters beginnen met een nieuwe bondscoach aan de kwalificatie richting het WK van 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland. De Engelsman Mark Parsons zit in Groningen tegen Tsjechië voor het eerst op de bank bij de 'Leeuwinnen'. Parsons is de opvolger van Sarina Wiegman, onder wie de voetbalsters de afgelopen jaren de aansluiting vonden met de wereldtop.

Oranje won het EK van 2017 in eigen land en bereikte twee jaar later op het WK in Frankrijk de finale. Daarin waren de Amerikaanse voetbalsters te sterk, net als afgelopen zomer in de kwartfinales van de Olympische Spelen. De ploeg van Wiegman verloor in Japan via strafschoppen van 'Team USA'. Het betekende het einde van het dienstverband van Wiegman, die bondscoach van Engeland is geworden.

De voetbalsters hebben zich al geplaatst voor het EK van volgend jaar in Engeland. Een jaar later is het WK, aan de andere kant van de wereld. In de eerste interlandperiode onder Parsons speelt Oranje vrijdag tegen Tsjechië (aftrap 20.45 uur) en volgende week dinsdag in Reykjavik tegen IJsland.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore