Voetbal

Trainer Bielsa van Leeds wil uitleg over straf voetballer Struijk

16 september 2021 19:33

Trainer Marcelo Bielsa van Leeds United wil uitleg over de schorsing van drie wedstrijden, die zijn speler Pascal Struijk kreeg na de rode kaart in het afgelopen weekeinde in het duel met Liverpool. De Nederlandse verdediger werd weggestuurd, nadat zijn tegenstander Harvey Elliott bij een actie van hem zwaar geblesseerd raakte.

De scheidsrechter leek pas rood te geven, nadat bleek hoe ernstig Elliott geblesseerd was. Volgens Bielsa was er geen opzet in het spel. "Ik zie vaak vergelijkbare overtredingen in het veld en die hebben helemaal geen consequenties. We willen daarom graag weten waar we aan toe zijn." Ook Elliott, het slachtoffer, heeft aangegeven dat er van opzet geen sprake was.

Leeds ging tevergeefs in beroep tegen de schorsing van drie duels. Elliott verliet het veld per brancard en ging direct door naar het ziekenhuis. Hij werd dinsdag in Londen geopereerd aan een enkel en komt vermoedelijk pas volgend jaar weer in actie. De scheidsrechter had de overtreding van Struijk in eerste instantie onbestraft gelaten, maar na tussenkomst van de VAR trok hij rood.

Liverpool versloeg Leeds met 3-0.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore