Voetbal

Terugkeer bij Atlético Madrid levert Griezmann fluitconcert op

16 september 2021 08:54

Antoine Griezmann is na twee jaar terug bij Atlético Madrid, maar de Fransman merkte bij zijn eerste optreden voor eigen publiek dat hij niet meer zo populair is als voorheen. De 30-jarige aanvaller werd door een flink deel van het publiek uitgefloten toen hij in de Champions League-wedstrijd tegen FC Porto (0-0) na bijna een uur mocht invallen. Supporters van Atlético nemen het Griezmann nog steeds kwalijk dat hij hun club in 2019 verruilde voor FC Barcelona.

"Sommige mensen willen zich graag ziekelijk gedragen en maken een drama van de terugkeer van een buitengewone voetballer als Griezmann", zei trainer Diego Simeone. "Hopelijk gaat hij steeds beter spelen en kan hij zo een reactie geven op de mensen die hem bekritiseren." Een deel van de fans in het Madrileense stadion juichte Griezmann ook toe.

De Fransman maakte twee jaar geleden een veelbesproken transfer van Atlético naar Barcelona, dat 120 miljoen euro voor hem betaalde. De clubs discussieerden daarna nog wekenlang over de hoogte van de gelimiteerde afkoopsom die in het contract van de Fransman stond. Atlético probeerde de transfer via de juridische weg zelfs te blokkeren, maar Griezmann ging 'gewoon' voor Barcelona voetballen. De aanvaller kon de verwachtingen echter niet waarmaken in Camp Nou en keerde daarom onlangs op huurbasis terug bij de club waarvoor hij tussen 2014 en 2019 ruim 130 doelpunten maakte.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore