Bekijk de interviews

Haller na vier goals in Lissabon: 'Beste wedstrijd carrière'

16 september 2021 00:02 Aangepast: 16 september 2021 00:37
(Van links naar rechts) Noussair Mazraoui, Sebastien Haller, Antony Matheus Dos Santos en Dusan Tadic vieren de 1-5 overwinning. Beeld © ANP

Het werd een groot doelpuntenfestijn vanavond in Lissabon. Ajax wist er met 1-5 te winnen van Sporting. Een gedroomde start van de Champions League voor de club.

Een van de grote scoorders was Sébastien Haller. Glunderend stond hij de pers te woord. De 27-jarige aanvaller had in zijn ene hand de wedstrijdbal en in zijn andere hand de prijs voor de man van de wedstrijd. "Dit was een soort van droom. Het was inderdaad mijn beste wedstrijd in mijn carrière", zei hij na afloop van de wedstrijd.

'Voelt geweldig'

"Op dit soort wedstrijden wacht je je hele leven", vervolgde Haller. "In de eerste wedstrijd die je speelt in de Champions League scoor ik vier keer en word ik gekozen tot man van de wedstrijd. Het kan niet beter. Dit voelt echt geweldig."

Sébastien Haller was vanavond namens Ajax goed voor vier doelpunten. De Amsterdammers wonnen in Lissabon met 1-5 van Sporting Portugal. De spits vertelt over zijn bijzondere avond.

Ook Steven Berghuis beleefde een mooie avond: hij maakte zijn eerste doelpunt voor de Amsterdammers. "Voor dit soort avonden doe je het natuurlijk. Dit was genieten op het veld, in de Champions League tegen de kampioen van Portugal, genieten van mijn goal, van het samenspel met mijn medespelers en van Antony en Haller die fantastisch speelden."

'Paste precies'

Berghuis maakte de 3-1 en was daar blij mee. "Natuurlijk wil je snel je eerste doelpunt maken. Het paste precies. Ryan Gravenberch speelde perfect in en mijn aanname was fantastisch. Daardoor creëerde ik mijn eigen kans. Ik keek nog even naar de keeper en besloot de korte hoek te kiezen. Dat pakte goed uit."

Steven Berghuis blikt terug op zijn prestaties tijdens de ruime overwinning van Ajax op bezoek bij Sporting Portugal, in de groepsfase van de Champions League.

Coach Erik ten Hag was na afloop trots op zijn ploeg. "Dit was een heel goede uitvoering, natuurlijk kan ik daar van genieten", sprak hij. "Als een ploeg zo goed een plan weet om te zetten, ja, dan is dat fantastisch om te zien. Er zaten zoveel mooie aanvallen bij. We sneden er fantastisch doorheen. Dat is zeker een compliment aan mijn ploeg."

Lovend over Haller

Ten Hag was met name lovend over Haller, die liefst vier keer scoorde. "Nee natuurlijk niet, ik had hier geen rekening mee gehouden", lachte hij. "Dit kan niemand vooraf bedenken. Dit is een zeer uitzonderlijke prestatie en dat kunnen alleen topspelers. Het is geweldig hoe hij dit gedaan heeft. Maar dat is Haller, hij is onverstoorbaar. Hij heeft geweldige statistieken, zo ken ik hem en hij bewijst het."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore