Voetbal

PSV mist Sangaré ook in Europa League tegen Real Sociedad

15 september 2021 14:29

PSV kan donderdag in de thuiswedstrijd tegen Real Sociedad nog niet beschikken over Ibrahim Sangaré. De Ivoriaanse middenvelder is nog niet hersteld van een liesblessure die hij eerder deze maand bij zijn nationale team opliep.

Sangaré kon vanwege zijn blessure zaterdag ook niet meedoen in het uitduel met AZ. Trainer Roger Schmidt schoof centrale verdediger Olivier Boscagli toen door naar het middenveld, waar hij naast Marco van Ginkel als tweede controleur speelde. PSV won met 3-0 en is in de competitie nog zonder puntenverlies.

Schmidt zei woensdag goede hoop te hebben dat ook Davy Pröpper en Ryan Thomas weer bij de groep aansluiten. Maximiliano Romero staat na een langdurige blessure ook voor een rentree. Mogelijk zit de Argentijnse aanvaller donderdag al bij de groep.

"Sociedad is een ploeg met veel individuele kwaliteiten", aldus Schmidt. "Ze spelen aanvallend voetbal, maar wel goed georganiseerd. Sociedad geeft weinig weg." Schmidt houdt geen rekening met de belangrijke thuiswedstrijd van zondag in de Eredivisie tegen Feyenoord. "De eerstkomende wedstrijd is altijd de belangrijkste."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore