Voetbal

Van Bommel blij met VAR Blom en tevreden met 0-0

15 september 2021 08:02 Aangepast: 15 september 2021 08:16

VfL Wolfsburg-trainer Mark van Bommel hield tot zijn eigen tevredenheid een punt over aan de uitwedstrijd in de Champions League tegen Lille (0-0). Hij kreeg daarbij hulp van landgenoot Kevin Blom, die in Frankrijk als VAR fungeerde en twee keer ingreep.

"Het was niet makkelijk voor de videoscheidsrechter. Het hing af van centimeters, maar gelukkig heeft hij alles gezien", zei Van Bommel na het doelpuntloze gelijkspel. Scheidsrechter Danny Makkelie keurde een doelpunt van Jonathan David af, omdat videoscheidsrechter Blom had vastgesteld dat de bal kort daarvoor buiten de lijnen was geweest.

Diep in blessuretijd was Blom zijn landgenoot wederom goed gezind. Makkelie kende de thuisploeg een strafschop toe, maar Blom voorkwam dat. De overtreding werd buiten het zestienmetergebied begaan, oordeelde Blom op basis van de beelden.

En dus bleef het bij 0-0. "Als je niet kunt winnen, moet je op de nul spelen. En als je 35 minuten met tien man tegen de Franse kampioen speelt en een punt pakt, moet je tevreden zijn", aldus Van Bommel, die het laatste half uur zonder verdediger John Anthony Brooks speelde. "Ondanks dat we geen kansen hadden om te scoren, stond er een team op het veld dat liet zien dat je er niet zo gemakkelijk van zou winnen."

In dezelfde groep speelden ook Sevilla en RB Leipzig gelijk: 1-1.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore