Voetbal

Feyenoord rekent op Senesi tegen Maccabi Haifa

13 september 2021 17:27

Feyenoord rekent dinsdag in de groepsfase van de Conference League tegen Maccabi Haifa weer op Marcos Senesi. De Argentijnse verdediger was wegens een blessure even uit de roulatie, maar trainer Arne Slot verwacht dat hij in Haifa kan spelen. Voorwaarde is wel dat hij de laatste training voor de wedstrijd goed doorstaat. "En dat gaat zeer waarschijnlijk lukken", aldus Slot. Het duel begint om 16.30 uur Nederlandse tijd.

Alireza Jahanbakhsh behoort niet tot de selectie. Feyenoord besloot eerder al de aanvaller niet mee te nemen om te voorkomen dat hij in de toekomst niet meer uit kan komen voor de nationale ploeg, een mogelijke sanctie voor Iraniërs die in actie komen tegen Israëlische sporters.

"Natuurlijk is het vervelend dat hij ontbreekt", aldus Slot. "Ook al omdat wij vergeleken met andere clubs die Europees spelen niet de allerbreedste selectie hebben. Eigenlijk hebben we als vleugelspeler nu alleen maar Luis Sinisterra. Maar Bryan Linssen kan het ook invullen."

Zware tegenstander

Cyriel Dessers, de Belgische spits die onlangs werd gehuurd van Racing Genk, is eveneens beschikbaar. Slot: "We hadden een speler nodig die zich snel kan aanpassen en voor ons te betalen was. Cyriel kent de Nederlandse competitie en spreekt onze taal. Nadeel is alleen dat hij de laatste tijd maar heel weinig hele wedstrijden heeft gespeeld."

Slot verwacht in Haifa een zware tegenstander. "We spelen tegen de kampioen van Israël en dat er 30.000 mensen in het stadion zitten zegt wel iets over deze club. Ze zijn gewoon heel goed. Maar wij hebben in de eerste weken van de competitie ook goed gespeeld. Ik heb er daarom veel vertrouwen in."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore