Voetbal

KNVB wacht af of voetbalstadions weer vol mogen

13 september 2021 08:31

Voetbalbond KNVB wacht af wat het kabinet dinsdagavond op de persconferentie bekend gaat maken. Volgens diverse media mogen de voetbalstadions vanaf zaterdag 25 september weer volledig gevuld worden met publiek. Op dit moment kunnen de clubs vanwege de beperkende coronamaatregelen twee derde van de capaciteit van hun stadions gebruiken.

"Voor elke persconferentie zijn er geruchten en zaken die uitlekken. Wij wachten even af wat er dinsdagavond officieel bekend wordt gemaakt", aldus een woordvoerder van de KNVB.

Volgens Haagse bronnen gaan premier Mark Rutte en zorgminister Hugo de Jonge dan onder meer vertellen dat de 1,5 meterregel komt te vervallen. Iedereen van dertien jaar en ouder zou wel verplicht een coronatoegangsbewijs moeten laten zien bij een bezoek aan bijvoorbeeld een café, een concertzaal of theater. Dat geldt ook voor bezoek aan een voetbalstadion, waar dan echter geen beperkingen meer zijn wat betreft de toegangscapaciteit.

Afgelopen seizoen werden bijna alle wedstrijden in het betaalde voetbal zonder publiek gespeeld. Alleen in de eerste weken van de competitie en de laatste week van de play-offs mocht een beperkt aantal toeschouwers naar binnen. Op 25 september, de dag dat de versoepelingen in moeten gaan, spelen Ajax en Feyenoord thuis. PSV neemt het in Tilburg op tegen Willem II.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore