Voetbal

Boosheid en teleurstelling bij coach Hake na verlies FC Utrecht

11 september 2021 21:15

De eerste competitienederlaag van het seizoen deed pijn bij trainer Reńe Hake van FC Utrecht. Zijn nog ongeslagen ploeg verloor in Enschede in de extra tijd van FC Twente (1-0) door een een fraaie goal van Robin Pröpper. Hake sprak na afloop van grote teleurstelling en ook boosheid.

"Boosheid omdat we niet beter voor de dag zijn gekomen en aan het eind gewoon die wedstrijd verliezen", mopperde hij voor de camera van zijn club. "Uiteindelijk was het qua spel niet goed, maar dat was van beide kanten. Het was meer strijd dan goed voetbal. Het leek op een 0-0 af te stevenen en het gaat er dan om dat je ‘vrouw en kinderen eerst’ hanteert, overleven. Dat vond ik niet goed genoeg."

Volgens Hake heeft FC Utrecht de nederlaag dan ook aan zichzelf te wijten. "In de laatste fase hebben wij ervoor gezorgd dat het publiek erachter ging staan. We gaven onnodig vrije trappen weg. We verloren heel vaak de tweede bal waardoor we op onze eigen helft moesten blijven. Het ergert mij misschien nog wel het meest dat we niet met het mes tussen de tanden in die eindfase hebben gespeeld en daarom misschien wel terecht verliezen."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore