Voetbal

World Cup of Darts: verrassend Oostenrijk stuurt België naar huis

11 september 2021 17:23 Aangepast: 11 september 2021 17:43
Beeld © PDC

De eerste drie partijen in de tweede ronde tijdens de World Cup of Darts verliepen zoals verwacht, maar de laatste had een mooie verrassing in petto voor de neutrale kijker. Niet België, maar Oostenrijk schopt het tot de kwartfinale.

Hoewel Portugal José de Sousa in de gelederen heeft, kon hij zijn land niet helpen aan een plek bij de laatste acht. Hij verloor zijn partij zelfs met 4-0 van Daryl Gurney. Eerder verloor landgenoot Jose Maques met dezelfde cijfers van Brendan Dolan. Dus staat Noord-Ierland in de kwartfinale.

Net als de Noord-Ieren kende Engeland een makkelijke middag. De Zuid-Afrikanen stribbelden meer tegen dan de Portugezen, maar James Wade en Dave Chisnall kwamen nooit echt in de problemen. Ze wonnen hun partijen met 4-1 en 4-2. 

Australië vecht zich naar kwartfinale, verrassing Oostenrijk

Danny Lauby Jr. en Chuck Puleo hebben het niet gered tegen Australië. De Amerikanen verloren met 4-3 en 4-2 van Simon Whitlock en Damon Heta. Lauby Jr. mag toch tevreden zijn met zijn optreden, want hij gooide een 170-finish die hem tot 3-3 bracht. 

De verrassing van de middag komt op naam van Oostenrijk. Mensur Suljovic was met knappe finishes op belangrijke momenten met 4-1 te sterk voor Kim Huybrechts. Dimitri Van den Bergh kon het vervolgens niet rechttrekken voor België. Hoewel Rowby-John Rodriguez stijf stond van de zenuwen lukte het hem na een paar missers toch de pijl in de juiste dubbel te gooien en won hij met 4-2.

De tweede ronde van de World Cup of Darts is nog niet voorbij. Vanavond komt de andere helft, waaronder Nederland, in actie tegen de Filipijnen. Morgenmiddag en morgenavond worden de kwartfinales, halve finales en finale gespeeld. De winnaar kroont zich tot beste dartland van de wereld. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Toernooicenter Cazoo World Cup of Darts 2021

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore