Voetbal

Wijndal volgt Koopmeiners op als aanvoerder AZ

10 september 2021 15:37

Owen Wijndal is de nieuwe aanvoerder van AZ. De 21-jarige verdediger neemt de band over van Teun Koopmeiners, die zijn loopbaan vervolgt bij de Italiaanse club Atalanta. International Wijndal, net terug van een blessure, komt uit de jeugdopleiding van AZ.

"Owen is beschikbaar tegen PSV. Of hij ook aanvoerder wordt? Ja, Owen is de nieuwe captain voor dit seizoen", zei trainer Pascal Jansen voorafgaand aan de topper tegen koploper PSV. De wedstrijd wordt zaterdagavond gespeeld en begint om 21.00 uur.

PSV is de enige club in de Eredivisie die nog geen puntenverlies heeft geleden. "PSV is zeker een sterke tegenstander. Ze doen het goed en hebben ook in de Europese kwalificatie een aantal goede wedstrijden gespeeld. Die hebben we ook met veel interesse teruggekeken", aldus Jansen, die in het verleden in Eindhoven werkte. "Wij kijken er enorm naar uit, ook omdat we in de afgelopen jaren hebben aangetoond een geduchte tegenstander te zijn voor PSV." AZ won de laatste vier duels met PSV.

Thuiswedstrijd

Voor AZ wordt het pas de eerste thuiswedstrijd van het seizoen in de Eredivisie. Een geplande thuiswedstrijd werd verplaatst om AZ de mogelijkheid te bieden zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de ontmoeting met Celtic in de voorronden van de Europa League.

"Als ik zo hoor wat er allemaal voor de wedstrijd gaat gebeuren, dan wordt het zeker een feest. Het is mooi om zo de supporters weer welkom te heten. Maar ik richt mij sec op de wedstrijd", aldus Jansen. Het stadion van AZ heeft een stevige metamorfose ondergaan nadat een deel van het dak twee jaar geleden was ingestort bij een flinke storm.

AZ staat op 3 punten na een nederlaag tegen RKC (1-0) en een zege op sc Heerenveen (1-3).

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore