Voetbal

Boze Liverpool-coach heeft geen idee of Brazilianen mogen spelen

10 september 2021 13:02

Twee dagen voor de competitiewedstrijd tegen Leeds United heeft trainer Jürgen Klopp van Liverpool geen idee of hij zijn Braziliaanse internationals Alisson Becker en Fabinho kan opstellen. De Duitse trainer is boos over de hele gang van zaken en uitte die onvrede in een minutenlange tirade in een filmpje op de website van de Engelse club.

Op dit moment zijn de Brazilianen van Liverpool reglementair geschorst door de mondiale voetbalfederatie FIFA, omdat ze tijdens de afgelopen interlandperiode ondanks een oproep niet in actie kwamen voor hun land. Andere Engelse clubs hebben hetzelfde probleem met hun Zuid-Amerikaanse internationals.

Vrijwel alle clubs hebben hun spelers thuis gehouden, omdat de Zuid-Amerikanen anders bij terugkeer in Groot-Brittannië voor tien dagen in quarantaine hadden gemoeten. "Ik kan alleen zeggen wat ik weet. En ik weet het niet op dit moment", antwoordde Klopp op de vraag of doelman Alisson en middenvelder Fabinho tegen Leeds kunnen spelen. "We zullen zien, op dit moment zijn er gesprekken gaande."

De Duitse trainer heeft geen goed woord over voor de ontstane situatie. "We weten allemaal dat we middenin een pandemie zitten die voor iedereen lastig is, ook voor de voetballerij. We weten dat er nog wat internationale kwalificatiewedstrijden ingehaald moeten worden. We hadden een zomerpauze, waarin iemand ineens de Copa América ging organiseren, terwijl ze ook de wedstrijden hadden kunnen spelen die nog ingehaald moesten worden. Mensen beslissen buiten ons om zulke dingen. Maar goed, dat boeit niemand, zo is het", aldus Klopp.

"En nu hebben wij een wedstrijd en zeggen ze dat we onze Braziliaanse spelers niet kunnen inzetten. Huh? Wij hebben de Copa América niet georganiseerd, wij zijn niet verantwoordelijk voor de wedstrijden die ze niet konden spelen. Wij nodigen de spelers niet uit, wij zeggen niet dat voor hen geen uitzondering geldt als ze terugkomen. Maar uiteindelijk zijn degenen die gestraft worden wel de spelers en de clubs, terwijl we niets met de hele organisatie te maken hebben. Ik heb dus geen idee wat er dit weekeinde gaat gebeuren. We moeten maar weer accepteren wat anderen beslissen en zelf proberen een wedstrijd te winnen. De hele situatie is de wereld van dit moment in een notendop."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore