Voetbal

Willem II blijft PEC Zwolle de baas in teleurstellend duel

28 augustus 2021 23:00

Willem II heeft in Tilburg 3 punten gepakt tegen PEC Zwolle. Het teleurstellende duel eindigde in 1-0. Daarmee gaven de Brabanders een passend vervolg aan de fraaie uitzege vorige week bij Vitesse (0-3). Het kwaliteitsarme PEC Zwolle daarentegen wacht nog op het eerste puntje en lijkt begonnen aan een lang seizoen in de onderste regionen van de Eredivisie.

De eerste helft bood meteen al weinig vertier. Beide ploegen maakten een machteloze indruk. Namens Willem II miste Kwasi Wriedt in de beginfase een aardige kans. Slobodan Tedic kopte aan de andere kant naast vanuit een kansrijke positie. Bij PEC Zwolle viel middenvelder Pelle Clement halverwege de eerste helft geblesseerd uit. Chardi Landu was zijn vervanger.

Na de rust nam Willem II snel afstand van PEC. Na een vloeiende combinatie op de linkerflank tussen de Duitsers Derrick Köhn en Mats Köhlert belandde de bal voor de linkervoet van de Turkse middenvelder Görkem Saglam, die met links hard raak schoot, 1-0. Die mooie goal was misschien wel het enige hoogtepunt van het duel.

Willem II drukte na de openingstreffer niet door, maar PEC Zwolle miste de kracht, de kwaliteit en de overtuiging om nog iets aan de achterstand te doen. Met 6 punten beleeft de Tilburgse formatie een goede competitiestart.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore