Voetbal

Ambitieus FC Utrecht start competitie met zege (4-0) op Sparta

15 augustus 2021 16:52

FC Utrecht is overtuigend begonnen aan het nieuwe seizoen. Het elftal van trainer René Hake was in eigen stadion veel te sterk voor Sparta Rotterdam: 4-0. De score had nog hoger kunnen uitvallen voor de ambitieuze club, die hoopt dit seizoen mee te gaan doen voor de plekken drie en vier.

Adam Maher bracht de thuisploeg al in de 2e minuut op voorsprong. De oud-speler van AZ en PSV schoot de bal vanuit een vrije trap, van net buiten het zestienmetergebied, schitterend in de rechterbovenhoek. Sparta had geen antwoord op het aanvalsspel van FC Utrecht en de thuisploeg kreeg de nodige kansen. Vooral rechtsbuiten Gyrano Kerk was ongelukkig in de afronding.

Sparta-trainer Henk Fraser, die zijn werk vanaf nu combineert met het assistent-bondscoachschap van Oranje, ergerde zich zichtbaar. Hij kon niet voorkomen dat het spelbeeld na rust hetzelfde bleef. Het duurde tot halverwege de tweede helft tot de tweede treffer viel. Mark van der Maarel kopte raak na een voorzet van Quinten Timber.

Invaller Anastasios Douvikas zorgde een kwartier voor tijd voor de 3-0. Simon Gustafson bepaalde in blessuretijd vanaf de strafschopstip, na hands van Bart Vriends, de eindstand op 4-0.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore