Voetbal

Ten Hag: Ajax is nog niet voldoende fit

07 augustus 2021 23:06

Trainer Erik ten Hag van Ajax had een eenvoudige verklaring voor de nederlaag van Ajax tegen PSV (0-4) in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. "We hebben nog te veel spelers die niet helemaal fit zijn op het veld staan", zei hij. "Dan win je dit soort topwedstrijden niet."

"PSV heeft al echte wedstrijden gespeeld", doelde hij op drie duels in de voorronden van de Champions League. "En wij zitten eigenlijk nog half in onze voorbereiding. We zijn nog niet compleet. En veel internationals zijn pas een paar weken bezig. Maar dit is wel een wake-up call. PSV heeft verdiend gewonnen. En wij winnen niet vanzelf."

"Een paar momenten bepalen of je een wedstrijd wint of verlies", zei Ten Hag. "Wij komen met 2-0 achter door twee goals van Madueke. We weten dat we hem niet naar binnen mogen laten komen. Maar dat doen we wel bij de 1-0. En bij de 2-0 staan we niet goed bij een counter. Dan krijgt ook Nicoĺás Tagliafico nog een rode kaart. Ja, dan wordt het lastig met tien man."

Ten Hag wilde Tagliafico niets verwijten. "Nico is een winnaar. Hij legt zijn hele hebben en houden in duels. Hij neemt soms risico, maar zo heeft hij ons ontelbare keren geholpen. Maar met tien man is het lastig terug vechten. Zeker als niet iedereen fit is. We hebben het nog wel geprobeerd, maar na die 3-0 was het wel klaar."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore