Voetbal

Trainer Slot verwacht tegen Luzern beter spel van Feyenoord

04 augustus 2021 22:34

Coach Arne Slot verwacht tegen FC Luzern een beter Feyenoord dan in de tweede voorronde van de Conference League tegen FC Drita. "Mensen gaan een beter Feyenoord zien dan afgelopen donderdag tegen FC Drita", zei de trainer van de Rotterdammers. "Criticasters zullen zeggen: 'Dat kan toch niet anders.' En dan moet ik ze een beetje gelijk geven."

De Rotterdammers ontsnapten aan uitschakeling tegen de club uit Kosovo in de tweede voorronde van het nieuwe Europese clubtoernooi door drie treffers van Guus Til (3-2). "Het was tegen FC Drita zeker niet goed van ons", erkende Slot. "We zijn een ronde verder gekomen, maar niet met het beste voetbal. Samen willen we nu in deze wedstrijden een beter Feyenoord laten zien. Wat ik zie op trainingen is goed."

Feyenoord hoopt zich tegen de Zwitsers te plaatsen voor de play-offs voor de groepsfase van de Conference League. Mocht de ploeg van Slot over twee wedstrijden winnen dan is of het Zweedse IF Elfsborg of FK Velez Mostar uit Bosnië en Herzegovina de tegenstander. "Misschien doet het wel wat met de jongens dat het qua spel en prestaties nog niet is wat we willen", zei de coach. "Maar ik ben ervan overtuigd dat we beter kunnen dan wat we tot nu toe laten zien. Winnen helpt daarbij."

Aanwinst Gernot Trauner is met de ploeg meegereisd naar Luzern. Volgens Slot kan de Oostenrijkse verdediger een volledige wedstrijd spelen.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore