Voetbal

Spelers in Premier League zullen ook dit seizoen knielen

03 augustus 2021 23:22

De spelers in de Premier League zullen ook dit voetbalseizoen in Engeland voor de aftrap knielen uit protest tegen racisme en discriminatie, en als teken van inclusiviteit en solidariteit. "Wij geloven dat het nu meer dan ooit belangrijk is dat we blijven knielen als symbool van onze eenheid tegen alle vormen van racisme", lieten de profvoetballers in een gezamenlijke verklaring weten.

Het nieuwe seizoen in de Premier League begint op 13 augustus. "Na een bijeenkomst met alle aanvoerders van de clubs is er collectief beslist om door te gaan met knielen. De Premier League zal zijn krachtige stem blijven verlenen om deze belangrijke kwestie te steunen", zei Richard Masters, algemeen directeur van de Premier League.

Het nationale elftal van Engeland, dat deze zomer als tweede eindigde op het Europees kampioenschap, werd in eigen stadion door sommige toeschouwers uitgefloten vanwege het knielen. De manschappen van bondscoach Gareth Southgate bleven echter vastberaden in het tonen van hun solidariteit en knielden voor elke wedstrijd.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore