Voetbal

PSV-smaakmaker Madueke: een geweldige teamprestatie

03 augustus 2021 22:20 Aangepast: 03 augustus 2021 22:20

Aanvaller Noni Madueke was bij PSV in de geslaagde thuiswedstrijd tegen FC Midtjylland (3-0) één van de gangmakers. De 19-jarige Engelsman, die zijn ploeg met een fraai schot op 1-0 zette, wilde zichzelf echter niet op de voorgrond plaatsen.

"Dit was een geweldige teamprestatie, van begin tot eind", glunderde de Britse tiener, die luidkeels werd toegezongen door de Eindhovense fans. "Ik ben blij dat ik mijn ploeg kan helpen om te winnen. Dat is het enige dat telt", zei hij bij RTL7.

Madueke genoot van de fanatieke steun van de PSV-aanhang. "Ik speel voor de fans. Ik wil ze entertainen. En als ik dan hoor dat ze mijn naam scanderen, geeft dat een heerlijk gevoel."

Aanvoerder Marco van Ginkel was vooral tevreden over de eerste helft waarin PSV tussen de 19e en 32e minuut drie keer tot scoren kwam. "We zaten er heel fel op", oordeelde de ervaren middenvelder, die in de 70e minuut werd gewisseld. "We hebben genoeg kansen gecreëerd. Als je in de eerste wedstrijd met 3-0 wint, doe je het gewoon goed. Ik vond het niet heel erg dat ik werd gewisseld. Er komen een hoop wedstrijden aan. Eerst zaterdag tegen Ajax en dan dinsdag alweer tegen Midtjylland. Er zijn meerdere jongens bij ons die ook minuten kunnen maken."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore