Voetbal

Coach Schmidt: PSV niet favoriet tegen FC Midtjylland

02 augustus 2021 17:19

PSV-coach Roger Schmidt rekent in de derde voorronde van de Champions League op sterke tegenstand van FC Midtjylland, de nummer 2 van de Deense competitie. "Ik verwacht twee zware wedstrijden en vind niet per se dat wij de favoriet zijn. Favorieten aanwijzen is iets wat ik graag aan de media overlaat", zei de Duitse trainer in zijn vooruitblik op de eerste wedstrijd, dinsdagavond in Eindhoven.

PSV schakelde in de tweede voorronde de Turkse club Galatasaray overtuigend uit. De Brabantse ploeg won beide duels (5-1 en 2-1). "Galatasaray was een sterk team met veel ervaring en individuele kwaliteiten. We hebben laten zien dat we het verschil kunnen maken met de manier waarop wij spelen. FC Midtjylland is een andere tegenstander", betoogde Schmidt.

Volgens de PSV-trainer beschikt FC Midtjylland over de nodige kracht in het elftal. "Het team is fysiek erg sterk en focust zich nadrukkelijk op aanvallende standaardsituaties. Daar zullen wij een antwoord op moeten zien te vinden."

Coronabesmettingen

Schmidt zei het te betreuren dat FC Midtjylland in de aanloop naar het eerste duel is getroffen door drie coronabesmettingen in de spelersgroep."We weten hoe zwaar het kan zijn. Vorig jaar hebben we zelf veel problemen ervaren, maar om eerlijk te zijn wil ik me niet focussen op de afwezigen. We moeten naar onszelf kijken. Zij zullen oplossingen vinden om klaar te zijn voor de wedstrijd tegen PSV. Wij hebben een plan gemaakt en moeten ons daar op concentreren."

Olivier Boscagli komt voor deze eerste wedstrijd niet in de plannen van Schmidt voor. De Franse verdediger zit een schorsing uit na zijn rode kaart in de return tegen Galatasaray. "We zullen hem missen, maar hebben een breed team. Met Nick Viergever en Armando Obispo hebben we twee goede centrale verdedigers die zich op de training ook onderscheiden. Het belangrijkste is dat de vervanger van Olivier in ons tactische plaatje past."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore