Voetbal

Initiatiefnemers Super League komen met nieuw plan

30 juli 2021 18:43 Aangepast: 30 juli 2021 19:17
De kritiek op het eerste plan was vooral in Engeland ongekend fel Beeld © ANP

Juventus, FC Barcelona en Real Madrid komen met een aangepast plan voor de oprichting van een Super League. De drie Europese topclubs stellen dat in een gezamenlijke verklaring in reactie op een uitspraak van een Spaanse rechtbank, die de UEFA eerder deze maand opdroeg alle juridische stappen tegen Juventus, Barcelona en Real te staken.

"We zijn blij dat we in de toekomst niet langer het onderwerp zullen zijn van voortdurende dreigementen van de UEFA", stellen de drie clubs in een verklaring.

'Elementen moeten worden herzien'

"Ons doel is om het Super League-project op een constructieve en coöperatieve manier te blijven ontwikkelen, waarbij we altijd rekening houden met alle belanghebbenden in het voetbal: fans, spelers, coaches, clubs, competities en nationale en internationale bonden. We zijn ons ervan bewust dat er elementen van ons voorstel zijn die moeten worden herzien."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Spaanse rechter ziet machtsmisbruik FIFA en UEFA bij Super League

Juventus, Barcelona en Real Madrid behoorden tot de twaalf Europese topclubs die in het voorjaar, tot woede van de UEFA, met het plan kwamen.

Het doel was vooral om meer onderlinge topduels te krijgen en zo meer inkomsten te genereren. Juventus, Barcelona en Real bleven als enige drie nog achter het idee van een Super League staan. De Engelse clubs trokken zich al snel terug, nadat het plan tot een ongekende storm van kritiek had geleid: van fans, van de regering en zelfs vanuit het Britse koningshuis.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Super League: nóg meer miljarden voor topclubs voetbal

De UEFA kan nog in beroep gaan tegen de uitspraak van de Spaanse rechter. Ook het Europees Hof van Justitie kijkt nog naar de zaak, waarbij het onder meer gaat om de monopolistische positie van de UEFA in het Europese voetbal.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore