Voetbal

Oud-international Elia (34) vertrekt bij FC Utrecht

30 juli 2021 15:32

Eljero Elia vertrekt per direct bij FC Utrecht. Het nog één jaar lopende contract van de 34-jarige buitenspeler is ontbonden. Dat is gebeurd in onderling overleg en met wederzijds goedvinden, meldt FC Utrecht.

Elia kwam een jaar geleden over van de Turkse club Başakşehir, waarmee hij de landstitel behaalde. De 30-voudig international van Oranje, die deel uitmaakte van de selectie die in 2010 de WK-finale verloor, kwam tot 23 wedstrijden bij Utrecht maar wist niet uit te groeien tot belangrijke waarde.

"Laat ik vooropstellen dat we bij FC Utrecht veel respect hebben voor de speler én de mens Eljero Elia", zegt technisch directeur Jordy Zuidam. "Hij heeft het afgelopen seizoen zowel op voetbalvlak als privé flinke tegenslagen en grote uitdagingen gekend en is met die situaties als een echte professional omgegaan. Helaas is de samenwerking niet geworden wat we er allebei vooraf van gehoopt hadden."

Elia vindt het jammer dat zijn avontuur bij FC Utrecht niet is geslaagd. "Als ervaren speler wil je niets liever dan belangrijk zijn voor het team, zowel binnen als buiten de lijnen", zegt hij. "Dit seizoen is het perspectief voor mij veranderd. Daarover is de club eerlijk naar mij geweest en dat waardeer ik. Ik ga nu bekijken waar mijn toekomst ligt."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore