Voetbal

FC Utrecht verslaat Leverkusen in duel van 135 minuten met 5-1

28 juli 2021 19:30

FC Utrecht heeft woensdag in Duitsland een verlengde oefenwedstrijd tegen Leverkusen met 5-1 gewonnen. Gyrano Kerk trof in de reguliere speeltijd tweemaal doel. Zijn tweede goal, na een prima pass van Tommy St. Jago, was fraai. Mitchel Bakker, overgenomen van Paris Saint-Germain, had de score geopend namens de Duitsers. Hij tikte een voorzet van Karim Bellarabi van dichtbij binnen.

In de extra tijd had eerst Remco Balk succes op aangeven van Moussa Sylla. In de slotfase benutte Adrian Dalmau nog twee strafschoppen. Utrecht is in de oefencampagne nog ongeslagen met zeges op onder meer Club Brugge, AA Gent en KV Mechelen en een gelijkspel tegen Anderlecht.

De wedstrijd in Leverkusen duurde drie keer 45 minuten om de trainers de gelegenheid te geven de hele selectie aan het werk te zien. René Hake bracht in de tweede 'helft' liefst tien nieuwe spelers binnen de lijnen. Voor aanvang van het duel werd een minuut stilte in acht genomen om de slachtoffers van de ramp op een industrieterrein in de stad te herdenken.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore