Voetbal

Van Dijk moet nog even geduld hebben bij Liverpool

23 juli 2021 22:42 Aangepast: 23 juli 2021 22:42

Virgil van Dijk moet nog even geduld hebben voor zijn rentree in het elftal van Liverpool in een heuse wedstrijd. Trainer Jurgen Klopp liet vrijdag na een oefenduel tegen FSV Mainz 05 (1-0) weten dat hij geen risico neemt met zijn Nederlandse verdedigingsleider. Ook de confrontatie met Hertha BSC donderdag komt te vroeg. Hetzelfde geldt voor Joe Gomez, die eveneens lang was uitgeschakeld door een ernstige blessure.

Van Dijk is wel meegegaan naar het trainingskamp van The Reds in Oostenrijk en over zijn vorderingen is Klopp zeer te spreken. Op de vraag of hij verwacht dat de Oranje-international en Gomez tegen Hertha hun eerste minuten kunnen gaan maken, zei hij op Liverpool-tv: "Dat zou me verbazen, helaas. Het gaat goed met beiden, ze doen alles. Ze voetballen, we houden hen in de training aan de gang en doen de dingen die we kunnen doen. Maar niet te veel."

Klopp benadrukte dat geduld in deze een schone zaak is. "We bereiden ons voor op een heel seizoen, niet op een oefenpotje in de aanloop daar naartoe." Liverpool begint de competitie in de Premier League op 14 augustus tegen Norwich City. Centraal in de verdediging maakten Ibrahima Konaté en Joël Matip in het basisteam tegen Mainz een prima indruk.

De Engelsen wonnen door treffer van Luca Kilian in eigen doel, vlak voor tijd. Bij Mainz stond Jean-Paul Boëtius aan de aftrap. Jeremiah St. Juste viel bij het begin van tweede helft in.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore