'Niet goed genoeg'

Feyenoord stelt teleur met doelpuntloos gelijkspel in Kosovo

22 juli 2021 23:13 Aangepast: 23 juli 2021 08:34
Feyenoord keeper Justin Bijlow teleurgesteld na afloop van de wedstrijd. Beeld © ANP

Feyenoord heeft het eerste officiële duel onder de nieuwe trainer Arne Slot niet kunnen winnen. De Rotterdammers moesten in de uitwedstrijd tegen FC Drita, de nummer 2 van Kosovo, genoegen nemen met 0-0. Slot wil met Feyenoord 'dominant, aanvallend en aantrekkelijk voetbal' gaan spelen, maar daar was nog niet veel van te zien.

Feyenoord maakte in de grootste stad van Kosovo, Pristina, een vrij machteloze indruk. In de extra tijd schoot invaller Francesco Antonucci namens Feyenoord nog op de paal.

Naoufal Bannis kreeg in de beginfase een grote kans. Hij schoot uit een kansrijke positie de bal tegen doelman Faton Maloku. Bannis had van Slot als centrumspits de voorkeur gekregen boven de Slowaakse international Robert Bozenik, die volgens de voormalige AZ-coach in de opbouw naar het seizoen nog wat tijd nodig heeft.

'Het was niet goed genoeg'

Aanvoerder Leroy Fer gaf na de teleurstellende 0-0 toe dat Feyenoord ondermaats had gepresteerd. "We wilden hier winnen en hebben ook een aantal kansjes gehad", zei hij. "Maar het waren er niet genoeg. Het was dus niet goed genoeg. Met onze kwaliteiten hadden we meer moeten creëren. We weten dat we beter kunnen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Feyenoord waakt voor onderschatting Kosovaarse tegenstander

Veel balbezit, geen rendement

Feyenoord had zoals verwacht een groot overwicht, maar haalde geen rendement uit het vele balbezit. De ploeg van Slot combineerde aardig, maar kwam voorin stootkracht, creativiteit en kwaliteit tekort. Luis Sinisterra kreeg op de linkerflank alle kans om zich te onderscheiden, maar was ongelukkig met zijn eindpass en zijn doelgerichte acties.

FC Drita loerde voortdurend op de counter, maar dankzij attente intercepties van doelman Justin Bijlow leverden de spaarzame tegenstoten niets op.

Grote kansen

Ook na de onderbreking bleef Feyenoord knoeien in aanvallend opzicht. Pas na een uur waren de Rotterdammers even gevaarlijk. Een diagonale uithaal van Tyrell Malacia werd door doelman Maloku goed verwerkt.

Tien minuten later miste nieuwkomer Guus Til van dichtbij een grote kans, op aangeven van een andere debutant, rechtsback Marcus Pedersen. Antonucci (ex-FC Volendam) had in de extra tijd zijn officiële debuut kunnen vieren met de winnende treffer, maar zijn schot belandde op de paal.

Tweede voorronde

Volgende week is in De Kuip de return in de tweede voorronde van de nieuwe Conference League. De winnaar van het tweeluik stuit in de derde voorronde op het Zwitserse FC Luzern.

Feyenoord coach Arne Slot tijdens de wedstrijd. Feyenoord coach Arne Slot tijdens de wedstrijd.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore