Voetbal

PSV hoopt dat duel met Galatasaray leidend is voor komend seizoen

22 juli 2021 07:41

Of hij het beste PSV onder zijn leiding had gezien, wilde trainer Roger Schmidt niet direct zeggen. "Maar het was wel een erg goede wedstrijd", aldus de Duitse trainer na de zege van 5-1 op Galatasaray in de tweede voorronde van de Champions League. De ruime overwinning en de manier waarop PSV voetbalde, zorgde voor euforie in het Philips Stadion, dat voor het eerst sinds lange tijd weer eens goed gevuld mocht zijn bij een officiële wedstrijd.

Schmidt en PSV konden niet voorbijgaan aan het zwakke spel van Galatasaray, dat het op bijna alle punten af moest leggen tegen de Eindhovenaren. PSV maakte vanaf de eerste minuut een gretige indruk en jaagde de Turken over het hele veld op. De thuisploeg hield dat nagenoeg de hele wedstrijd vol. Vorig seizoen probeerde PSV dat ook wel, maar dat was toen vaak maar in delen van de wedstrijd te zien. Het spel was erg wisselvallig.

"Vorig seizoen hebben we ook wel wat goede wedstrijden gespeeld", zei Schmidt. "Maar we hebben ons wel ontwikkeld. Dat zal ook wel moeten, want de club heeft ook doelen. Doelen die we moeten waarmaken."

Hecht collectief

Een groot verschil met vorig seizoen is dat PSV de selectie toen pas op een later moment samenstelde. Veel spelers stroomden pas in toen het seizoen was begonnen, zoals de Duitsers Philipp Max en Mario Götze. Later werd ook nog Eran Zahavi aan de groep toegevoegd.

Schmidt koos er woensdag bewust voor te spelen met spelers die de gehele voorbereiding, van een kleine vier weken, meemaakten. Oranje-international Cody Gakpo sloot na zijn deelname aan het EK vorige week dinsdag weer aan op de training, maar hij moest nog even op zijn beurt wachten. De keuze van Schmidt voor zijn basiself pakte goed uit. PSV oogde al behoorlijk ingespeeld en als hecht collectief.

Concurrentie

Gakpo viel na een uur spelen in, samen met de van Brighton & Hove Albion overgenomen Davy Pröpper. Verdediger Jordan Teze en middenvelder Pablo Rosario, vorig seizoen twee vaste waarden, moesten genoegen nemen met een plek op de reservebank. Dat is een teken dat de concurrentie wat is toegenomen. "Het is logisch als jongens teleurgesteld zijn als ze niet spelen, er is maar plek voor elf man", aldus Schmidt.

Zahavi, met drie doelpunten en een assist de gevierde man, benadrukte het teambelang. "Scoren is leuk, maar ik ben hier om prijzen te winnen."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore