Voetbal

Corona verstoort ook voorbereiding van Manchester City

21 juli 2021 23:10

In navolging van Arsenal en Everton gooit het coronavirus ook bij Manchester City de voorbereiding op het nieuwe seizoen in de war. De Engelse club heeft een vriendschappelijke wedstrijd in Frankrijk tegen Troyes afgezegd vanwege Britse quarantaine-eisen, meldt de Premier League-kampioen.

Iedereen die vanuit Frankrijk in Groot-Brittannië aankomt, moet volgens de Britse overheidsregels vijf tot tien dagen thuis of in een andere accommodatie in quarantaine. "Beide clubs hebben alle mogelijkheden onderzocht om de wedstrijd te kunnen spelen, maar de recente wijzigingen van de Britse regering in de quarantaineregels voor reizigers die terugkeren uit Frankrijk hebben de vereiste beperkingen te ingewikkeld gemaakt", aldus City.

City gaat nu verder met de voorbereiding op het seizoen in Manchester. Er zijn nog geen alternatieven voor de afgezegde wedstrijd gepland. Op 27 juli speelt de club nog achter gesloten deuren tegen Championship-ploeg Preston North End, voordat ze op 7 augustus in het Londense Wembley Stadium het Community Shield spelen tegen FA Cup-winnaar Leicester City.

Everton en Arsenal moesten vanwege corona deze week al een toernooi in Florida afzeggen.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore